Keihard gestraft door google.

Laatst werd ik keihard gestraft door google dit is een dure fout geweest .Daarom deel ik dit zo dat jij dit kunt voorkomen.

Daar over zo meer ,eerst even bij het begin beginnen .

 

Start 2 run

In 2010 kreeg ik het idee om te gaan hardlopen.

Eerst een paar keer gewoon lopen en gaan, maar neem van mij aan dat houd niemand lang vol.

Toen hoorde ik van start 2 run van Evy Gruyaert .

Iedereen noemde het gewoon Evy dus dat maakte het iets lastiger zoeken. En het viel met tegen hoelang het duurde voordat ik het echt had gevonden en kon downloaden.

Waar het jeukt moet je krabben.

Er werd steeds vaker gevraagd waar ik Evy had gevonden. Eerst gaf ik de link die ik zelf had gevonden tot ik bedacht om een blog bij te houden van het hardlopen en hier de link op te plaatsen.

Hardloop blog.

Het bloggen werd eerlijk gezegd niet echt een succes en ben er vrij snel mee gestopt. De informatie over het hardlopen wat ik ook op de website had geplaatst werd wel goed opgepikt door google. vooral de link naar start 2 run werd goed bezocht run.stebra.nl werd een groot succes zonder dat ik het doorhad.

start 2 run met evy

Het succes

Na een aantal jaar zag ik op een dag op google analitics dat de site een succes was terwijl ik er al jaren niets meer mee gedaan had.

Veel bezoekers dus ik weer snel aan de slag met de website.

Er voor gezorgd dat je het makkelijk kan delen op social media, de seo op orde brengen, de afbeeldingen er voor gemaakt en de navigatie makkelijker gemaakt.

geld verdienen met affiliate marketing

Het behaalde resultaat bied geen garantie voor de toekomst.

De bezoekers verdubbelden en verder te druk om er weer veel mee aan de slag en weer een paar jaar niets aan de site gedaan.Tot ik me bewuster werd van affiliate marketing .

Geld verdienen met je website. Eerst een paar jaar met paypro Dit was wel leuk op veel site ,maar het voegt niet heel veel toe voor hardlopers. De kosten van de hosting kon ik er net mee betalen.

Geld verdienen met je website

Affiliate van Bol.com

Geld verdienen met je website met bol.com was een beter idee.

Bij informatie over hardloopschoenen staan nu in plaats van een advertentie over diëten een paar hardloopschoenen met prijs en in een paar klikken heb je een paar gekocht. Daar komen de bezoekers voor en dit werkte dan ook een stuk beter. in de eerste maand had ik de kosten van de hosting er al uit en de rest was winst.

Help waar blijven mijn bezoekers?

De bezoekers daalden hard. Eerst dacht ik nog dat het kwam door de goede voornemens van het nieuwe jaar . tot ook darts.stebra.nl veel bezoekers verloor na het plaatsen van affiliate van bol.com.

Keihard gestraft door google.

Ik zoeken op google en de link met bol.com nog niet gelegd. en daar kwam ik het probleem tegen. Ik ben keihard gestraft door google. Google heeft een aantal regels en hoe meer je je daar aan houd hoe meer punten je website krijg. dit bepaald ook hoe hoog je in google komt ook wel seo genoemd.

affiliate links kosten veel punten bijna alles was ik kwijt er door, maar andere sites hebben dat toch ook? ik doorzoeken naar de oplossing.

De oplossing.

Dit vereist wel een beetje code ,maar het is niet moeilijk.

De oplossing is een nofollow dit houd in dat google de link niet meer volgt en dus niet meer koppelt met jouw website. Dit scheelt je veel punten.

Zo werkt het

De link code kun je vinden bij een wordpress site door boven het bericht in plaats van visueel op text te klikken. nu komt de code te voorschijn. De link code ziet er uit als volgt :

<a href=”https://www.paypro.nl/?u=22345″>paypro</a>

Dat ziet er op de website uit als paypro . Om google tevreden te houden en geloof me dat wil je voeg je in de code rel=”nofollow” toe de code ziet er nu zo uit

<a href=”https://www.paypro.nl/?u=22345″ rel=”nofollow”>paypro</a>

Plaats het voor de > en het ziet er zo uit paypro je ziet geen verschil , maar voor google is dit een groot verschil.

Nu telt de link naar een affiliate niet meer mee en kost het geen dure punten meer. De bezoekers komen langzaam weer op gang.

Voorkomen is beter dan genezen.

Begin je met een blog of website voeg dan direct een nofollow toe bij je links naar een affiliate link. Zo kun je de affiliate wel gebruiken op je website.

Wat is jouw grootste fout?

Laat ons daar van leren.

Zet het hier onder in de reacties.

 

Geef je mening

comments


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.